На Буковині розслідують можливе перевищення повноважень ТЦК

23.05.2024 23:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Жителька Чернівецької області звернулася до поліції про те, що її родича нібито незаконно утримували працівники центру комплектування – за кілька днів він помер у лікарні. Щодо цього у поліції розпочали розслідування. У ТЦК кажуть, чоловік проходив ВЛК й через скарги на здоров'я його направили до лікарні, пише Суспільне Чернівці.

Жителька села Давидівка Сторожинецької громади звернулася до поліції із заявою, що її родича незаконно утримували працівники одного з районних відділів ТЦК.

Про це Суспільному повідомила речниця нацполіції області Кароліна Маришева.

У поліції розпочали досудове розслідування щодо ймовірного перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

У коментарі Суспільному сестра померлого чоловіка Василіса Урсулян повідомила, що брата затримали на вулиці вранці 8 травня. Каже, знає про це зі слів очевидців.

"Люди сказали, які бачили, що зупинилася машина з працівниками поліції та людьми у зеленій формі. Я так зрозуміла, що це ТЦК", – каже Урсулян.

Наступні два дні зв'язку з братом жінка не мала. Вранці 10 травня жінка півтори години очікувала під центром комплектування, а коли зайшла туди, побачила брата у важкому стані – не розумів, що говорить, та кілька разів падав. Сестра каже, чоловік мав епілепсію, але документальних підтверджень цьому не було. Забрати брата додому Урсулян не змогла.

Швидку для чоловіка викликала вже лікарка на військово-лікарській комісії, яку він проходив увечері того ж дня. Чоловіка повезли до психлікарні у Чернівцях.

Наступного дня стан чоловіка погіршився – три дні він був непритомним, а вранці 15 травня помер. Причиною смерті в обласному патологоанатомічному бюро назвали набряк головного мозку.


На Facebook-сторінці обласного ТЦК повідомили, що 10 травня чоловік проходив військово-лікарську комісію. Через скарги на стан здоров'я його направили додатково обстежитися до медзакладу.

"Закликаємо утриматись від передчасних висновків і заяв до завершення розслідування правоохоронних органів, а саме від звинувачень у неправомірних діях представників одного з відділів ТЦК та СП щодо військовозобов’язаного. Командування і особовий склад ТЦК максимально сприяють слідству", – йдеться у дописі.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews