Чи готові Чернівці до можливих блекаутів: відповідь мера

14.06.2024 19:04   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Критична інфраструктура Чернівців готова до роботи в умовах можливих блекаутів.

Про це сказав міський голова на пресконференції, пише molbuk.ua.

За словами мера Чернівців, наразі влада працює над забезпеченням водоканалу та насосних станцій.

“Ми працюємо зараз на забезпечення водоканалу і каналізаційних насосних станцій. Лікарні та інші важливі об’єкти були із генераторами ще минулого року. Ставимо завдання бути готовими до першого вересня. Та якщо відбудуться нові масовані обстріли, місто знеструмлюватимуть на два-три дні, - нічого не можу гарантувати”, - пояснив мер.

Під час знеструмлень практично неможливо забезпечити роботу тролейбусів. Адже для цього знадобляться величезні генератори, які є дуже затратними, бо потребують тонн солярки.

“Але ми маємо автобусний транспорт. Тож сподіваюся, що колапсу не буде. Зрештою, попередніми роками контактні мережі тролейбусів не знеструмлювали. Є критична інфраструктура, яку намагатимуться не чіпати за жодних обставин. Ідеться про опалення, водопостачання, каналізацію, транспорт. Хоча все може бути. Ми живемо у країні, де триває війна”, - додав посадовець.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews