СБУ повідомила про підозру у держзраді секретарці окупаційної «сільради», яка допомагала організовувати псевдореферендум на Херсонщині

17.06.2024 19:47   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну поплічницю окупантів, яка пішла на співпрацю з рашистами під час тимчасового захоплення частини Херсонської області.

Зрадницею виявилася безробітна мешканка с. Борозенське Бериславського району. Як стверджують односельці, раніше фігурантка участі у громадському житті села не брала, авторитетом серед жителів населеного пункту не користувалась та часто конфліктувала з ними.
 
Про це повідомляє пресслужба УСБУ у Чернівецькій області.
 
Однак, після захоплення частини Херсонщини військами рф, зловмисниця одразу налагодила стосунки з окупантами, які призначили її секретарем фейкової «Борозенської сільської ради війсково-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району».
Колишня безробітна розгорнула активну підривну діяльність проти України. Вона агітувала мешканців навколишніх сіл брати участь у псевдореферендумі щодо «приєднання» Херсонщини до рф, проводила з цією метою перепис населення, формувала списки «виборців» та здійснювала інші організаційні заходи.
 
Також зрадниця переконувала літніх односельців переоформлювати документи на отримання російських пенсій і допомагала окупаційній владі незаконно заволодіти місцевими об’єктами торгівлі.
 
Після звільнення Силами оборони Бериславського району зловмисниця втекла на тимчасово окуповану територію.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігурантці заочно повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
 
ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
 
ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території).
 
Співробітники СБУ встановили місця перебування зрадниці і вживають комплексних заходів для притягнення її до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews