Дві лікарні Чернівецької області повернули 2,6 млн грн до бюджету за порушення

17.06.2024 21:13   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У семи медзакладах Чернівецької області виявили кадрові порушення — це означає, що там отримували більше грошей, ніж мали.

Про це повідомила голова Національної служби охорони здоровʼя Наталія Гусак на брифінгу у Чернівцях, пише Суспільне.

За її словами, порушення виявили торік під час верифікації кадрів. Найбільше до державного бюджету через це повернув обласний ендокринологічний центр — 1 мільйон 600 тисяч гривень. Також мільйон гривень за кадрові порушення повернула Чернівецька обласна лікарня швидкої допомоги.


Головний лікар обласної лікарні швидкої допомоги Олександр Грушко у коментарі Суспільному підтвердив, що у 2023 році після верифікації кадрів у лікарні виявили порушення, за яке, відповідно до договору, повернули мільйон гривень до бюджету. За його словами, лікарня невчасно внесла в реєстр інформацію про лікаря-епідеміолога, який звільнився.

"Він у нас звільнився, але не подав документи. Завкадрами на той час теж була відсутня. Це була механічна помилка, яка нам вартувала мільйон гривень. Ці гроші ми повернули. Умови угоди такі, що перерахунок зробили з 1 січня, тому така значна сума. У нас це вийшло понад пів року," — каже Олександр Грушко.
Керівниця обласного ендокринологічного центру, який цьогоріч у березні приєднали до обласної клінічної лікарні, Марина Леонова не підтвердила Суспільному інформацію про повернення грошей. Вона каже, що про такий випадок нічого не знає.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews