«Сам захотів приїхати»: голлівудський актор Мортенсен, який презентував фільм на фестивалі в Чернівцях

17.06.2024 23:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Голлівудський актор та тричі номінант на "Оскар" Вігго Мортенсен висловив бажання приїхати на кінофестиваль "Миколайчук OPEN". У Чернівцях він презентуватиме власний вестерн "Мертві не завдають болю". У фільмі він хотів показати життя жінок, які чекають чоловіків з війни, а також їх внесок у країну.

Про це Суспільному повідомив програмний директор фестивалю Алекс Малишенко.

Вігго вирішив приїхати до Чернівців, оскільки саме має тур Європою з показом нового фільму "Мертві не завдають болю". 16 червня на церемонії відкриття кінофестивалю фільм режисера покажуть вперше в Україні. До цього фільм показали лише на декількох кінофестивалях, а у прокат він вийшов в декількох країнах минулого місяця. У ньому Мортенсен також зіграв головну роль. Музику до фільму також написав режисер.

null

"Я грав цю музику оператору і казав, що ця сцена має мати такий настрій, ритм, тон", — розповідає Мортенсен.

"Мертві не завдають болю" — це вестерн, події якого розгортаються у 1860-х роках у США. На глядача чекає історія кохання під час Громадянської війни.На прессконференції режисер розповів, що присвятив фільм своїй матері. У ньому він хотів показати життя простих жінок, поки вони чекають своїх чоловіків з війни, а також їх внесок в країну, яка перебуває в стані війни. За словами Мортенсена, головна героїня фільму — це також просто жінка, яка чекає чоловіка з війни. яких, як вона — більшість. Це режисер і хотів показати у фільмі.

null

Вігго Мортенсен — американський актор данського походження, відомий своєю роллю Арагорна у фільмі "Володар перснів". Його тричі номінували на премію "Оскар" у 2008, 2017 та 2019 роках.

Віго Мортенсен один із тих голівудських зірок, які публічно підтримали Україну. Нещодавно він записав відео у футболці з тризубом на підтримку України на кінофестивалі у Глазго.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews