Як уникнути помилок під час вибору перекусів для собаки

22.06.2024 11:05   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

Собаки — справжні друзі та члени родини, тому турбота про їхнє здоров'я та довголіття має стати пріоритетом для кожного власника. І одним із важливих аспектів догляду є складання правильного раціону. Крім основного корму, в меню варто додати й ласощі для собак: смачні, поживні та корисні. А щоб правильно вибрати перекус для улюбленця, корисно знати про ризики вживання певних продуктів.

Чим шкідливі свинячі вуха

Багато власників балують тварин подібним частуванням, не замислюючись про те, які небезпеки воно в собі приховує:

  • бактерії та патогенні мікроорганізми можуть стати причиною серйозної кишкової інфекції;
  • високий вміст жиру в цьому продукті призводить надмірного набору ваги та спричиняє запалення підшлункової залози;
  • саме у вуха свині отримують укол гормонів, залишки яких зберігаються в тканинах.

Усе це актуально виключно для сирих або приготованих у домашніх умовах субпродуктів. Але подібних проблем не виникає зі спеціалізованими зоотоварами — у цьому разі ласощі повністю безпечні та навіть корисні для турботи про здоров'я хрящів і суглобів, а також блиску та сяйва шерсті.

Ризики використання висушених кісток

Мультфільми та кіно виробили міцну асоціацію: кісточка — найкращий подарунок для пса. Але ж вона ще й натуральна, а отже не несе шкоди й не містить консервантів. Насправді саме це частування здатне завдати серйозної шкоди, аж до госпіталізації та летального кінця:

  • гострі уламки здатні пошкодити стравохід;
  • кістки можуть застрягати в зубах, у горлі й навіть у кишківнику;
  • жування твердих ласощів може стати причиною сколів і навіть випадіння зубів.

Економія на якісних собачих перекусах часто закінчується дорогим лікуванням у ветеринарній клініці — і витрати будуть не в приклад більшими. Краще придбати кістки з пресованих сухожиль, які полегшують дискомфорт під час прорізування зубів, а також містять багато сирого протеїну.

null
Фото з мережі Інтернет

Безпечні альтернативи

Серед розмаїття зоотоварів можна підібрати вкусняшки для собак на будь-який бюджет — це якісні продукти, які пройшли відповідні перевірки. Можна виділити декілька популярних категорій:

  1. Дропси — фігурні елементи невеликого розміру з різними смаками.
  2. Йогурт — зручний формат приймання пробіотиків, який покращує травлення, відновлює мікрофлору, сприяє зміцненню кісток і зубів.
  3. Палички — довгі та тверді жувальні ласощі, призначені для видалення зубного нальоту та каменю, а також підтримання гігієни ротової порожнини.
  4. Паста — кремова текстура добре підходить для собак різного віку, особливо цуценят і літніх собак, яким важко жувати. Продукт можна використовувати як добавку до корму або маскування ліків.
  5. Таблетки — вітаміни та мінерали з різними властивостями, призначені для розв'язання конкретних проблем: підтримка суглобів, поліпшення стану шкіри та шерсті, зміцнення імунної системи.
  6. Шоколад — спеціальний десерт для хвостатих ласунів, який не містить какао та шкідливих компонентів.

Така різноманітність спрощує вибір частування для собаки — і під рукою завжди будуть корисні перекуси, що ідеально підходять для дресирування та заохочення.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews