Лікарня у Сторожинці вирішила зробити ремонт у хірургії без тендеру, зате у свого улюбленця

26.06.2024 10:22   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

КНП «Сторожинецька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Чернівецької області 19 червня без тендеру замовила ПП «Будівельна компанія Єврожитлобуд Груп» ремонт відділення загальної хірургії за 1,45 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Законодавство про публічні закупівлі дозволяє укладати прямі договори на виконання робіт на суму до 1,5 млн грн, але з обов’язковим дотриманням принципів здійснення публічних закупівель.

До кінця року повинні замінити вікна та двері на металопластикові, зробити підвісну стелю «Армстронг», поштукатурити стіни, встановити світильники та радіатор, відремонтувати каналізацію та електричну проводку.

В системі «Прозорро» оприлюднили лише локальний кошторис будівельних робіт. Згідно з ним, кабель ШВВП 2х1,5 замовили по 66 грн/м, а ШВВП 3х2,5 – по 89 грн/м. «Укрпровід» продає ці кабелі по 16 грн/м та 38 грн/м відповідно, що в 2-4 рази дешевше.

Директор лікарні Олександр Войцеховський є також депутатом Сторожинецької міськради від партії «Європейська солідарність». Головою міськради є Ігор Матейчук.

Місцева «Будівельна компанія Єврожитлобуд Груп» зареєстрована в житловому будинку із статутним капіталом в тисячу гривень. Керує та володіє нею Олександр Петраш. Раніше він володів ТОВ Будівельна фірма «Єврожитлобуд» разом із В’ячеславом Головатим. Ймовірно його брат Михайло Головатий зараз працює завідувачем господарською частиною лікарні.

З 2016 року компанія натендерила 13,40 млн грн, найбільше в нинішнього замовника.

Джерело: Наші Гроші

Як перетворити медичну сферу регіону в потужний "хаб" з продукування ухилянтів, вийти сухими з води і залишити без лікарської допомоги близько шести тисяч жителів села? Дирекції Сторожинецького ЦПМД у Чернівецькій області закидають імовірну організацію схеми з видачею "білих білетів", моральний тиск на персонал і безпідставну ліквідацію амбулаторії. Діяльністю лікарні вже зацікавилась СБУ

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews