У львівському скансені Шевченківський гай відреставрували покрівлю старовинної буковинської хати

06.07.2024 23:53   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Львові, в музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького відреставрували покрівлю хати з села Коритне. Вона є частиною музейного сектора "Буковина". Кошти на реставрацію зібрали завдяки квиткам, які відвідувачі придбали на Великдень.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

"Коли зайдете до оселі, зверніть увагу на її колоритний інтерʼєр: розмальовані піч та грубку, ткані налавники та залавники, декоративні тарелі, гончарні вироби, наближене до автентичного меблювання та багато інших деталей, що передають атмосферу буковинської хати минулого століття", — розповіли в музеї.

Хата розташовується в етносекторі "Буковина". Реставрацію покрівлі здійснювали майстри з Великих Сорочинців, що на Полтавщині.

За словами директора музею Михайла Закопця, у період великодніх свят Шевченківський гай відвідали близько 14 тисяч людей. Саме вхідні квитки до музею зібрали достатню кількість грошей для реставрації хати з села Коритне.

Нова покрівля має прослужити мінімум 25 років. Вартість реставраційних робіт становить понад 400 тисяч гривень.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews