У Львові у пам’ятці архітектури національного значення відколовся фрагмент стіни

12.07.2024 15:01   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У будівлі Центрального державного історичного архіву у Львові, який є пам’яткою архітектури національного значення — відколовся фрагмент стіни. На місці провели виїзне засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

"За попередніми даними інженерів-конструкторів, однією з причин обвалу фрагменту стіни є пошкодження конструкції стіни внаслідок нерівномірних осідань фундаментів. І власне інженерні дослідження допоможуть нам це з’ясувати", — пояснили в міському управлінні охорони історичного середовища.
Першочергові роботи з виведення елементів будівлі із аварійного стану, зокрема укріплення стіни, комунальним службам міста допоможе провести інститут "Полонкіка".

"За рішенням комісії з питань ТЕБ і НС, з міського бюджету виділять 700 тис. грн - на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реставраційних (протиаварійних) робіт та проведення експертизи проєкту. Також проведуть геологічні та інженерні дослідження будівлі", – повідомили у міськраді.

Центральний державний історичний архів належить до сфери управління Державної архівної служби України.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews