У Чернівцях оновлюють систему управління світлофорами за понад 5 млн грн

30.07.2024 13:44   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівцях оновлюють систему управління світлофорами. Це дозволить дистанційно дізнаватися про несправності та швидше їх усувати. Наразі облаштували диспетчерську та обладнали 9 світлофорів з 90 запланованих. Роботи вартують понад 5 мільйонів гривень.

Про це розповів керівник комунального підприємства "МіськШеп" Григорій Оробець, пише Суспільне.

За його словами, зараз в режимі реального часу можуть бачити, як працюють оновлені світлофори, зокрема чи є несправності. Через радіозв'язок цього зробити не могли, й бригада довше реагувала на порушення в роботі, а під час поганих погодних умов втрачали зв'язок.

Роботи розпочали у травні: оновили диспетчерську та закупили програмне забезпечення для управління світлофорами.

"У майбутньому плануємо більше автоматизувати систему – встановити відеокамери. Тоді зможемо коригувати дорожній рух під час заторів у місті. Наразі це робимо у ручному режимі", – каже Оробець.

Загалом нове обладнання мають встановити на 90 застарілих світлофорах. Наразі оновили та протестували 9 світлофорів на вулицях:

  • Південно-Кільцева;
  • Проспект Незалежності – Небесної Сотні;
  • Проспект Незалежності – Миколайчука;
  • Рівненська – Сторожинецька;
  • Рівненська – Науки;
  • Героїв Майдану – Садова – Сторожинецька;
  • Руська – Січових Стрільців;
  • Хотинська – Дібровецька;
  • Хотинська – Старожучківський Шлях.

Попередньо роботи мали б завершити до листопада, втім терміни можуть продовжити до грудня, каже Оробець.

"Ця робота дуже тривала, тому що до кожного світлофора працівники мають їздити двічі, встановлювати модуль на світлофорах. Якщо модулі є, то перепрошивати їх. Лише після цього програміст виведе їх на зв'язок".
Загалом світлофори обслуговують щомісяця. Однак порушення у їхній роботі трапляються – буває одне на місяць або три на день. Оробець каже, що часто телефонують поліцейські, коли на дорогах є затори чи аварії. Водночас, коли розуміють, що світлофор довго не працюватиме через несправність, самі інформують поліцію.

"Люди повідомляють, що не працює світлофор. Приїжджаємо на об'єкт – там все добре. Не можемо зрозуміти причину. А коли запрацює автоматизована система, то будемо чітко бачити, чи є відсутність живлення, чи проблема в контролері", – говорить керівник.

Повідомити про те, що не працює світлофор можна за номером 15-80.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews