Частина вулиці Руської у Чернівцях на два місяці повністю буде перекрита через капремонт

06.08.2024 11:55   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Від завтра, 7 серпня, у Чернівцях на два місяці повністю перекриють проїзд транспорту на частині вулиці Руської. Йдеться про ділянку від вулиці Зеленої до Січових Стрільців, де зараз проводять капітальний ремонт.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Романа Клічука.

Ремонт вулиці розпочали наприкінці березня – тоді рух авто частково обмежили.

Водночас, як пише "Суспільне.Чернівці", на пресконференції 2 серпня Клічук розповів, що водопровідні та каналізаційні мережі, які потрібно замінити, розташовані рівно по центру дороги, тому проводити ремонт на кожній смузі окремо не можуть.

"Немає можливості перекривати по пів вулиці із тими врізками до сусідніх будинків. Ми зробили об'їзд через вулиці Січових Стрільців, Кишинівську та Зелену. Складнощі з тролейбусами, бо вони щовечора заїжджають у депо. Намагаємося говорити з підрядниками, щоб працювали і вночі, і вдень, аби завершити роботи якнайшвидше", – каже Клічук.

За інформацією департаменту, на ділянці потрібно замінити мережі, бо деяким з них понад сто років. Опісля відновлять дорожнє покриття, щоб там міг їздити новий транспорт.

"Місто активно закуповує новий громадський транспорт, який не витримає тривалої експлуатації по розбитій вулиці. Нелогічно інвестувати в новий транспорт, а потім витрачати кошти на його постійний ремонт", — написав у Facebook заступник міського голови Василь Зазуляк.

Наразі рух на ділянці вулиць буде повністю перекритим до жовтня.

Згідно з тендером, роботи виконуватиме компанія "ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР". Це єдина компанія, яка подала тендерну пропозицію. Вартість робіт становить майже 34,9 мільйона гривень.

Згідно з календарним планом за додатковою угодою з підрядником, роботи розпочнуть у березні 2024 року. До серпня підрядник облаштовуватиме каналізаційні, водопровідні мережі, а також мережі електро- та газопостачання. З квітня почнуть улаштовувати покриття доріг та тротуарів.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews