У Києві відбувся допрем'єрний показ документального фільму про першу українську попзірку Назарія Яремчука

08.08.2024 09:02   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Києві 6 серпня відбувся допрем'єрний показ документальної біографічної стрічки "Яремчук: Незрівнянний світ краси". Стрічка показує історію першої української попзірки уродженця Буковини Назарія Яремчука.

Назарій Яремчук — важлива постать в розвитку української музичної культури. Фільм не лише розповідає історію становлення легенди, він також є культурним зрізом епохи 1970–1980-х років в Україні.

Ідейницею та продюсеркою фільму стала донька Назарія — Марія Яремчук. Виробництвом фільму займався продакшн Knife! Films на чолі з продюсером Максимом Сердюком та режисером Артемом Григоряном. Фільм вийде в широкий український прокат вже 8 серпня.

Наступного року заплановано прем'єру стрічки на телеканалі Суспільне Культура.

На допрем'єрний показ прийшли творча команда фільму, українські музиканти, представники кіноіндустрії, медіа та шоубізнесу, зокрема Володимир Дантес, Олександр Пономарьов, Kola, Свят Загайкевич, Антон Тимошенко, Євген Янович, Pianoboy та інші

"Я і плакав і сміявся. У фільмі «Яремчук: Незрівнянний світ краси» я побачив не тільки артиста, а людину і душу. Назарій пишається своєю донькою з небес", — зазначив креативний директор Герман Ненов.

Співачка Kola додала, що, на її думку, цю стрічку має побачити кожен українець: "Цей фільм надихнув мене на те, що треба вірити в себе, ще більше працювати, занурюватись ще більше у творчість і завжди залишатися скромною".

У межах промокампанії фільму було створено альбом каверів "Re: Яремчук", продюсеркою якого також стала Марія Яремчук.

Наразі вже доступні переспіви у виконанні Jamala, "Pianoбой", "Друга Ріка" та Tember Blanche. Повний альбом каверів вийде 9 серпня.

Також з 9 серпня в ресторані авторської кухні "Канапа" від мережі Gastrofamily можна буде спробувати "пісні" Назарія в межах спеціального меню, яке натхненне спогадами родини Яремчуків. Шеф-кухар Іван Панчук розробив страви, які мають назви найвідоміших пісень Назарія Яремчука: "Червона рута", "Стожари", "Гай, зелений гай", "Я піду в далекі гори" та "Запроси мене у свої сни".

Джерело: "Суспільне".


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews