У Чернівцях священники УПЦ МП перешкоджають облаштуванню комунальної парковки

13.08.2024 10:42   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівцях комунальне підприємство "МіськШЕП" не може облаштувати парковку для транспорту на території Свято-Духівського собору, який який відноситься до єпархії УПЦ МП.

У цьому комунальникам перешкоджають священники храму та парафіяни.

Про це molbuk.ua розповів начальник комунального підприємства "МіськШЕП" Григорій Оробець.

25 квітня цього року на сесії Чернівецької міської ради депутати ухвалили рішення передати зазначену ділянку у користування "МіськШЕП" для облаштування комунальної парковки. Роботи мали розпочатися влітку.

У МіськШЕП розробили паспорт паркувального майданчика. Його затвердила поліція. Документ отримали два тижні тому і вирішили взятися за облаштування парковки.

За словами Григорія Оробця, зі священниками собору велася розмова про початок робіт.

"Спілкувалися зі священниками з приводу парковки, нібито вони нас зрозуміли, а бачимо, що розуміння немає жодного. Вчора вранці планували почати там роботи і нанести розмітку. На парковку мала заїхати техніка. Але це не дали зробити священники, парафіяни, охоронці. Всі вийшли до в’їзду і сказали, що не дадуть нам нічого зробити", - розповів Григорій Оробець.

Посадовець зазначив, що на священників не впиває пояснення, що всі роботи виконуються законно.

"У нас є усі законні права, адже це земельна ділянка МіськШЕП. А священники та парафіяни аргументують тим, що міська рада нібито проводить незаконні дії і у них незаконно забрали земельну ділянку. Ми радимо це рішення оскаржувати у судах, а не перекривати нам доступ до ділянки. Але це поки не допомогло", - продовжив Григорій Оробець.

Комунальне підприємство звернулося з приводу перешкоджання роботі до поліції. "У найближчі дні будемо вести ще перемовини зі священниками УПЦ МП.

Адже земельна ділянка під парковку передана законно. До усього цього процесу буде залучена поліція", - запевнив Григорій Оробець.

Комунальна парковка на території Свято-Духівського собору розрахована на 25 місць. Вона буду платною. Кошти будуть йти до міського бюджету. Тут встановлять паркомати. Щоправда, тариф поки що не затвердили.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews