На Буковині зареєстрували ще один індустріальний парк

18.08.2024 09:59   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

На території Сокирянської громади Чернівецької області зареєстрували ще один індустріальний парк – "Сокиряни Індастрі ХАБ". Там планують виробляти будматеріали та електричне обладнання й залучати закордонні інвестиції.

Рішення про це повідомили на сайті Міністерства економіки.

Парк зареєстрували у Сокирянах. За інформацією Мінекономіки, до 2026 року розмір інвестицій парку може становити 620 мільйонів гривень, а інвесторами стануть компанії з Німеччини та Об'єднаних Арабських Еміратів.

"Ініціатори створення парків можуть залучати як приватне, так і державне фінансування. Крім того, внесення до реєстру дає право на отримання державного стимулювання – компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до мереж, податкові пільги, звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва", – йдеться на сайті міністерства.

На території парку планують виробляти будівельні матеріали, металеві конструкції та вироби, електричне устаткування та технічну продукцію.

Крім Сокирян, індустріальний парк зареєстрували у Бучі на Київщині. У міністерстві повідомляють, що обидва парки можуть створити орієнтовно 1350 робочих місць у галузі промисловості.

Загалом в Україні зареєстровані 90 індустріальних парків, два з них у Сокирянській громаді.

Перший парк – "Енергія Буковини" – зареєстрували у липні 2022 року на території Сербичан. Його площа становить 15 гектарів, повідомили на сторінці Сокирянської міської ради у Facebook.

Основними галузями парку є деревообробка, перероблювання та зберігання зернових, зернобобових та фруктово-ягідної сировини, логістика та альтернативна енергетика. Парк почне частково працювати з 2026 року, на повну потужність запрацює у 2029-2030 роках.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews