На Буковині зросла захворюваність на COVID-19

20.08.2024 15:02   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Від початку серпня у Чернівецькій області зареєстрували майже 770 випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, в області може циркулювати новий штам Flirt, який стійкіший до вакцин. Восени це може призвести до ускладнень епідеміологічної ситуації.

Про це розповів лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Юрій Падурару, пише Суспільне.

Ріст захворюваності розпочався в липні, каже епідеміолог. Тоді зафіксували 321 випадок інфікування COVID-19 – це у понад 10 разів більше, ніж в червні.

Найвищі показники зареєстрували у Чернівецькому районі та в Чернівцях через більшу щільність населення, бо це сприяє передачі вірусу. За словами Падурару, обласний центр контролю та профілактики хвороб не отримував підтвердження від Центру громадського здоров'я, що на Буковині циркулює новий штам Flirt. Водночас рівень захворюваності та швидка передача вірусу свідчить про те, що люди ним хворіють.

"Торік субваріант вірусу SARS-CoV-2 Flirt почав циркулювати у світі. Зараз він активно поширюється Україною і, гадаю, на території Чернівецької області. Цей рівень захворюваності свідчить про зміну штаму вірусу й про те, що ми в періоді циркуляції Flirt. Готуємося до можливого ускладнення епідситуації", – каже Падурару.

Також епідеміологи фіксують збільшення кількості інфікованих дітей. Орієнтовно 30% з них потребують госпіталізації, а хворобу переносять у середній чи важкій формі. Так впродовж останнього тижня з майже 90 госпіталізованих людей, 36 були дітьми.

"Це ознака того, що діти важче хворіють на форму COVID-19, яку викликає Flirt. Під час пандемії більшість хворих та госпіталізованих були дорослими", – каже Падурару.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews