Судитимуть буковинця, який під виглядом кур'єра збирав інформацію для ударів РФ по критичній інфраструктурі Черніців

21.08.2024 10:42   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

За даними слідства, обвинувачений налагодив контакти з представником країни-агресора та збирав для ворога інформацію щодо місць розташування військових, стратегічних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури на території міста Чернівці.

Працюючи кур’єром однієї зі служб доставки, чоловік забезпечив собі безперешкодний доступ до
комунальних та державних закладів міста, пише пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Зібрані дані він надсилав «куратору» на один із месенджерів, а за свою "роботу" отримував грошову винагороду на крипто гаманець.

Також «розважаючись» на російському вебсайті випадкових співрозмовників, вважаючи, що розмовляє з військовослужбовцем збройних сил рф, чоловік виправдовував збройну агресію росії проти України,  переконував, що чекає так званий «русский мир» у Чернівцях, готовий здавати ворогу не тільки координати стратегічних та військових об’єктів, а й місцевих жителів з проукраїнською позицією.

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного жителя Чернівців за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України). Досудове здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області за оперативного супроводу кіберпідрозділів СБУ та Нацполіції.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews