Як нардепи з Буковини голосували за заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ

21.08.2024 15:22   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Верховна рада України у другому читанні ухвалила законопроєкт про регулювання діяльності релігійних організацій, які пов'язані з Росією. Загалом його підтримали 265 депутатів. Водночас деякі нардепи з Чернівецької області голосували проти або утрималися.

Як голосували депутати з Буковини, пише "Суспільне".


Серед присутніх депутатів з фракції "Слуга народу" утримався від голосування Георгій Мазурашу. Він утримався й під час першого читання. Олена Лис не голосувала. У першому читанні вона підтримала законопроєкт. Решта нардепів фракції голосували "за".

У коментарі Суспільному Мазурашу розповів, що підтримав би закон, якби врахували його правки до законопроєкту, якби це рішення офіційно підтримала Всеукраїнська рада церков, а також більшість його виборців.

null

"За весь час публічних звернень лише один виборець дав зворотний зв'язок, що він "за". Після голосування був ще один, а інші висловилися проти. Також, якби підтримали мої поправки, які відповідають ідеї законопроєкту, який я підтримав підписом (щодо заборони функціонування в Україні релігійних організацій, чий центр управління знаходиться в країні-агресорі). Ці мої поправки були відхилені", – каже Мазурашу.

null

Проти прийняття закону голосував ексначальник Чернівецької ОВА часів Януковича Михайло Папієв, який входить до депутатської групи "Платформа за життя та мир".


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews