На Буковині запровадили графіки аварійних відключень електрики

27.08.2024 17:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівецькій області запровадили контрольовані графіки аварійних відключень. Електрику додатково вимикатимуть за чотирма чергами.

Про це повідомили у Telegram-каналі Чернівціобленерго.

Зараз в області діють графіки погодинного відключення, до цих відключень додалися аварійні. Графіки аварійних відключень запровадили за розпорядженням Укренерго, це зробили, щоб зберегти енергосистему в робочому стані.

Графік аварійних відключень (ГАВ) ― це відключення електрики, які застосовують через гострий дефіцит потужності в енергосистемі, зокрема, через аварійні ситуації на електростанціях або перевантаження устаткування. Графіки аварійних відключень починають застосовувати, якщо споживання електроенергії різко збільшується, бо тоді виникає загроза перевантаження мереж. Це може спричинити масштабні технологічні аварії в енергосистемі.

"Ці відключення застосовують почергово для окремих груп споживачів, але попередити про них неможливо. Диспетчер у терміновому порядку вимикає найбільш перевантажені напрямки. Лише після відключення можна буде подивитися, чи електрики немає через графіки аварійних відключень. Ми працюємо, щоб така опція була на сайті", – повідомили в обленерго.

Як правило графіки аварійних відключень застосовують на короткий час — 1,5-2 години.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews