У Чернівцях продовжили терміни капремонту вулиці Заньковецької

27.08.2024 18:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівцях продовжили терміни капітального ремонту вулиці Заньковецької. Ремонт мали завершити до 1 вересня, а тепер строк виконання робіт продовжили до 20 грудня 2024 року.

Про це йдеться у додатковій угоді на платформі Prozorro, пише "Суспільне".

Додаткову угоду уклади 26 серпня. Згідно з нею, підготовчі роботи завершили у червні, а до грудня на вулиці будуть облаштовувати пішохідну частину, прокладати зовнішні інженерні мережі, електропостачання та освітлення, а також зроблять озеленення.

Роботи виконує ТОВ "Техно-буд-центр" за майже 48 мільйонів гривень.

Згідно з технічним завданням, на частині вулиці Заньковецької та перехресті із вулицею Конституційною мають розібрати та демонтувати попереднє покриття. Підрядник має влаштувати нове покриття з гранітних плит та укласти тактильну плитку з натурального каменю.

На вулиці мають розмістити лавиці, смітники та велосипедну стоянку. Для дерев на вулиці мають передбачити пристовбурні решітки. Також встановити обмежувальні стовпчики та боларди.

Ремонт передбачає заміну інженерних, а також повітряних та електричних мереж — усі дроти вмонтують під землю. Вулиця матиме один рівень — без бордюрів і поребриків.

Після капітального ремонту частина вулиці Заньковецької стане пішохідною. Це передбачено концепцією мобільного середмістя. Ідея цієї концепції полягає в тому, щоб з'єднати усі площі міста пішохідними зв’язками.

Проєкт реконструкції вулиці представили на Європейському тижні мобільності.

Перший тендер на ремонт Заньковецької не відбувся, бо не було учасників. У міськраді оголошували повторний. Раніше Суспільне Чернівці поспілкувалося з заступником міського голови Василем Зазуляком про те, що зміниться у вигляді вулиці:


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews