Фермери Буковини отримають дотацію на утримання корів, кіз та овець

02.09.2024 14:50   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Фермери Чернівецької області отримають понад 28 мільйонів гривень дотації. 104 господарства – на утримання овець або кіз та 431 господарство на утримання корів. Кошти можна використати за оплату спожитої електроенергії, ветеринарні послуги, препарати, корми. Попередньо гроші надійдуть наприкінці вересня.

Про це повідомила начальниця управління агропромислового розвитку Інна Вовчук.

Найбільше заявок надійшло з Вижницького та Чернівецького районів. Не схвалили 10 запитів. Про причину відмови фермери могли дізнатися в електронному кабінеті державного аграрного реєстру.

На утримання однієї кози чи вівці передбачено дві тисячі гривень, а на одну корову – сім тисяч. Найбільша дотація, яку отримає господарство, має понад 930 тисяч гривень, а найменша – десять тисяч.

Щоби отримати дотацію, фермер повинен мати у власності від п'яти до п'ятиста кіз чи овець або від трьох до ста корів, які зареєстровані. Для отримання коштів власники поголів’я повинні були зареєструватися в державному аграрному реєстрі.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews