Для п'яти автобусних маршрутів Чернівців визначили перевізників

18.09.2024 19:40   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівцях на конкурсі визначили перевізників, які обслуговуватимуть п'ять автобусних маршрутів. Більшість – тролейбусне управління. Водночас ще на шість маршрутів не було претендентів – до проведення нового конкурсу перевізники продовжать обслуговувати їх за тимчасовими угодами.

Про це розповіла заступниця директора міського департаменту транспорту Аліна Наславська, пише "Суспільне.Чернівці".


За результатами конкурсу Чернівецьке тролейбусне управління обслуговуватиме маршрути:

  • №1 "Коровія — ТЦ "Метро";
  • № 23 "Садгора — вулиця Південно-Кільцева";
  • № 24 "Ленківці — вул. Сторожинецька".

На ці маршрути з підприємством планують укласти договір на 5 років. Ще один договір – на рік – планують укласти з ЧТУ на обслуговування маршруту № 34 "Завод "Гравітон"-гіпермаркет "Ашан".

"Раніше автобусний маршрут №34 обслуговували автобусами марки"Богдан" малого класу. Тепер маршрутом курсуватимуть автобуси великого та середнього класу марок "Mercedes-Benz Citaro", "Ataman", "Volvo", які адаптовані до перевезення людей з інвалідністю", – каже Наславська.

Також маршрут №16 "вулиця Квітковського - вулиця Садова" обслуговуватиме підприємець Ілля Кирдей. З ним планують укласти договір на рік. Водночас перевізник подав інвестиційний проєкт, в якому зобов'язався до серпня 2025 року купити на маршрут новий автобус.

Раніше у коментарі Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів, що терміни договорів залежатимуть від кількості балів, які перевізники отримають на конкурсі.

"Наприклад, більше балів отримує перевізник, в якого новіший автобус. Якщо він низькопідлоговий та доступний для людей з інвалідністю. Так визначаємо переможців", – каже Крохмаль.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews