Аукціон з продажу колишнього тролейбусного депо у Чернівцях не відбувся

25.09.2024 08:53   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Аукціон з продажу колишнього тролейбусного депо не відбувся — на торги не подався жоден учасник.

Про це йдеться на сайті Національної електронної біржі.

Оскільки аукціон не відбувся, система продажів мала автоматично запустити повторні торги з вдвічі нижчою вартістю обʼєкта. Але це не зробили через арешт на обʼєкті, який повʼязаний з пожежами. Про це розповіла заступниця керівника міського управління обліку, використання та приватизації майна Тетяна Пігулевська.

За її словами, наразі юристи знімають арешт на обʼєкті.

"Про ціну поки не говорили. По акту пожежі там не такі великі пошкодження", – каже Пігулевська.

Приміщення депо повторно виставили на аукціон. Стартова ціна обʼєкту – понад 80 мільйонів гривень. Торги проведуть 14 жовтня, йдеться на сторінці Буковинської універсальної біржі у Facebook.

На аукціоні планують продати 23 нежитлові будівлі та споруди площею у майже 7 тисяч квадратних метрів. Перед першим аукціоном стан приміщень визначили як задовільний й призначили стартову вартість у 160 мільйонів гривень, йдеться в умовах аукціону.

"Ми очікуємо рекордних надходжень від приватизації цього депо. Йдеться не лише про гроші, які ми отримуємо до бюджету за продаж об'єкта, а ще створення нових робочих місць та податки", — каже заступник міського голови Євгеній Маховіков.

Оскільки на аукціоні продають саме будівлі, з майбутнім власником у міськраді укладуть договір оренди землі. Зроблять це на 5 років, опісля продовжуватимуть. Так щороку до бюджету міста планують отримувати орієнтовно 5 мільйонів гривень.

Джерело: Суспільне


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews