На Буковині голову громади підозрюють у закупівлі товарів для шкіл за завищеними цінами

10.10.2024 13:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Голову однієї з сільських громад Чернівецької області підозрюють у закупівлі товарів для шкіл за завищеними цінами. Це завдало майже 250 тисяч гривень збитків бюджету громади.

Про це повідомили у Facebook обласної прокуратури.

За даними прокуратурипідозрюваний закупив у підприємства твердопаливні котли для навчальних закладів за завищеними цінами. Так заподіяв збитків громаді майже на чверть мільйона гривень.

На сайті нацполіції області повідомили, що голова підписав видаткові накладні, в яких були неправдиві дані про вартість та терміни доставки котлів до шкіл.

Чоловіку повідомили підозру у розтраті чужого майна в умовах воєнного стану. За це йому загрожує ув'язнення на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

А за внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей його можуть позбавити волі на строк від двох до п'яти років та оштрафувати на суму від 4250 до 12 750 гривень.

За інформацією поліції, посадовець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за службове підроблення документів.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews