Кабмін зареєстрував індустріальний парк у Чернівцях

23.10.2024 09:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про створення індустріального парку у Чернівцях. Там можуть з'явитись 750 нових робочих місць.

Про це повідомили на сайті Міністерства економіки.

Ініціатором створення парку є Чернівецька міська рада, яка для будівництва необхідної інфраструктури планує залучити гроші місцевого бюджету, грантове та банківське фінансування, а також кошти держбюджету за програмою розвитку індустріальних парків.

Парк займатиме площу у понад 17 гектарів та дозволить створити робочі місця у різних галузях переробної промисловості таких як, машинобудування, виробництво меблів, електричного обладнання, медичних виробів, бетону, пластмас, а також у сфері логістики.

Раніше в інтерв'ю Суспільному директор міського департаменту соціально-економічного розвитку Сергій Бостан розповідав, що після того, як парк зареєструють, ще впродовж двох років до парку будуть залучати інвестиції, будуватимуть інженерні мережі та транспортну інфраструктуру.

Паралельно будемо шукати на конкурсі управлінську компанію. Після цього почнемо залучати інвесторів та будувати об'єкти, необхідні для роботи підприємств в індустріальному парку. Попередньо це триватиме два-три роки. Загалом потрібно пєять років, щоб підприємства почали працювати у парку.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews