Чернівчан навчали писати проекти на розвиток громад

19.03.2018 23:41   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

15-16 березня 2018 року організовано проведення навчального семінару «Кошти державного бюджету на розвиток громад: готуємо правильно заявки» для представників об’єднаних територіальних громад Чернівецької області.

Захід проведено за  ініціативи Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації спільно  з асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини» за підтримки  програми «U-LEAD з Європою».

У заході взяло участь 25 представників органів місцевого самоврядування, які власне і займатимуться у громадах написанням інвестиційних проектів регіонального розвитку, які надалі матимуть можливість претендувати на виділення коштів з державного бюджету.

Мета заходу – підвищення якісної підготовки проектів, які плануються для подачі на конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році.

Учасників заходу ознайомлено з нормативно-правовою базою, яка регламентує процедуру проведення конкурсного відбору на регіональному на державному рівнях. Здійснено аналіз написаних проектів, огляд типових помилок на прикладі подачі проектів на конкурсний відбір.  

Для забезпечення проведення заходу розроблено посібник з підготовки проектних заявок за кошти державного бюджету на прикладі державного фонду регіонального розвитку.

Окрім того, учасників заходу ознайомлено з механізмом і процедурою подачі проектів на конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України та змінами в законодавстві, які внесені до процедури відбору  2018 році. 

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews