Тернопільські патрульні оштрафували водія маршрутки, який наражав на небезпеку своїх пасажирів

Одним із напрямів превентивної діяльності патрульної поліції є контроль роботи пасажироперевізників та безпеки пасажирів. Мета – запобігти можливим аваріям на дорозі та дисциплінувати водіїв. Безпека пасажирів – головний пріоритет у роботі патрульних. Зважаючи на останні криваві ДТП в країні, за участю пасажироперевізників, це особливо на часі.

22 липня, близько 15-ї години, водій маршрутки «Богдан» розпочав рух від зупинки громадського транспорту, не зачинивши двері в салон, внаслідок чого 81-річна пасажирка випала з салону. Патрульні, які прибули на місце ДТП викликали слідчих та карету швидкої. У потерпілої забій м’яких тканин внутрішньої частини правого плеча та садно правого ліктя. Після надання меддопомоги її відпустили додому.

Цього ж дня, але близько 22-ї години, на цій же зупинці громадського транспорту, охоронці порядку, патрулюючи свій квадрат, помітили маршрутку без увімкнених фар ближнього світла. Як з’ясували патрульні, фари були несправними, однак чому водій не ввімкнув аварійну сигналізацію, а проводив й далі посадку пасажирів, наражаючи в такий спосіб їх життя на небезпеку, пояснити не зміг. Інспектори винесли водієві постанову за ч.2 ст.121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності).

Шановні громадяни, сумна статистика свідчить, що нерідко проїзд із такими безвідповідальними водіями може мати страшні наслідки, тож ми працюємо, насамперед, заради вашої безпеки!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Патрульна поліція Тернопільської області