У Чернівцях майже 600 тис грн сплатить роботодавець за нелегалів

13.08.2018 20:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Погляд

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю Управління встановили факт підміни трудових відносин цивільно-правовими: до роботи без укладання трудових договорів роботодавець допустила п’ятьох працівників, повідомляє прес-служба управління Держпраці у Чернівецькій області.

Як наслідок, посадові особи управління винесли постанову про накладення на роботодавця штрафу розміром 558 450 гривень.

Нагадаємо, що з початку року фахівцями територіального органу Держслужби з питань праці на Буковині виявлено 195 осіб, котрі працювали без належного оформлення трудових відносин: 41 працівника роботодавці допустили до роботи без оформлення трудових договорів; 147 працівників було допущено до  виконання робіт на підставі цивільно - правових угод, які мали ознаки трудових; п’ятьох працівників суб’єкти господарювання працевлаштували без повідомлення органів Державної фіскальної служби.

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно - роз’яснювальної роботи, проведеної фахівцями Держпраці, між роботодавцями області та найманими працівниками з початку року укладено 663 трудові угоди.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд