Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Анатолій Сидорук: «Гарант перепросив за помилку, але не розкаявся за злочини»

06.09.2018 15:48   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Аби визнати власну помилку, треба мати неабияку мужність. А отже вчинок Президента Петра Порошенка, який публічно вибачився за те, що у 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення АТО на Донбасі, міг би викликати щонайменше повагу. Міг би, якби гарант не викручувався, як вуж на сковороді, шукаючи собі виправдання. Мовляв, не те мав на увазі, за що сприйняли його обіцянку українці.

Спитаєте, з якого дива аж через чотири роки Петро Порошенко збагнув, що помилився, і перепросив в українського народу, «що подав надію, яка не збулася»? Як вам саме формулювання ? Обіцянки самі не збуваються. Їх треба виконувати. Кодекс честі чоловіка каже: дав слово – тримай. А тут же не рядовий чоловік, а сам Президент! І хіба закінчення за лічені дні гібридної війни на сході України – це єдина обіцянка Президента, яка не справдилась? Невже гарантові не прикро, що не виправдав надії людей зажити після Революції гідності, як він обіцяв, по-новому?

Самобичування Порошенка викликало більше запитань, аніж дало відповідей. Бо якби він справді взяв зі своїх похибок «серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок, чесного і відвертого», то не плів би інтриги щодо другої каденції президентства, а достроково склав би із себе повноваження глави держави. Але для цього потрібна справжня, а не вдавана мужність.

У гаранта ж не вистачає не тільки мужності, а й совісті. Бо своїми крокодилячими сльозами за невиправдані надії, він намагається уникнути відповідальності за цинічне знищення України. Порошенко вихваляється безвізом, зате жодним словом не обмовився про масову трудову міграцію українців. Сьогодні ніхто не може чітко сказати, скільки наших співвітчизників поневіряються на чужині, бо не можуть заробити на шматок хліба на Богом дарованій рідній землі. Гарант хизується виведеною на парад сучасною українською військовою технікою, зате мовчить про шляхи повернення захоплених агресором українських територій і встановлення на них довгоочікуваного миру.

На переконання ж лідера Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентина Наливайченка, «для розвитку нам потрібен мир, як будь-якій нормальній цивілізованій державі. В умовах зовнішньої агресії нова влада має діяти за чітким національним планом відновлення миру».

Так, саме нова влада, бо нинішня, крім безцеремонного розкрадання держави, більше ні на що не здатна. І свідченням цьому не лише міжнародні офшорні скандали, до яких причетний Президент і його найближче оточення, а й сплюндроване бурштинокопачами Полісся, безжально вирубані ліси, виснажені агрохолдингами угіддя, знищені олігархами дрібні і середні підприємства. Хіба це сталося не з відома нинішньої, наскрізь пронизаної корупцією, влади?

Так, Україні потрібні зміни. А починати їх треба з врегулювання ситуації на сході. Як це зробити, знає лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, який представив власний план відновлення миру в Україні. До речі, запропонована ним дорожня карта миру була схвально прийнята на саміті міністрів оборони країн Європейського Союзу, який відбувся наприкінці серпня у Відні. А отже вселяє неабиякі надії.

Анатолій СИДОРУК,

Керівник рівненської обласної організації Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews