Історія старих Чернівців: про чарівні дзеркала, що здійснюють бажання і дарують молодість

30.09.2018 15:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Молодий буковинець

У Чернівцях є магічні дзеркала.

Перше знаходиться у фойє на другому поверсі Чернівецького театру. 

На відміну від інших театральних дзеркал, воно не суцільне, а зібране із окремих овальних фрагментів, різних за розмірами. Частини дзеркала відокремлені одна від іншої деталями округлої форми, виготовленими із деревини бука. 

Майстер, якому довірили цю почесну і відповідальну роботу, більше за все бажав зібрати дзеркало, не розбивши жодної деталі. Йому це вдалося. На радощах він висловив впевненість в тому, що бажання кожної людини, яка в це дзеркало подивиться, обов’язково збудеться, адже на собі відчув, що бук володіє особливою енергетикою. 

Друге дзеркало знаходиться у Резиденції митрополитів Буковини і Далмації в Червоній залі. 

Це два величезних дзеркала, привезені з Венеції у 1878 р. 

На них було нанесено п’ять шарів срібла, що забезпечує високий коефіцієнт відбивання світла. В цьому легко переконатися, піднісши до їхньої поверхні запалений сірник. 

Якщо дивитися на його відображення під невеликим кутом (15 - 20 градусів), то видно п’ять відблисків. 

Ці дзеркала теж "чарівні". Вважається, що вони здатні омолодити кожну жінку, що в них подивиться, а кожного чоловіка позбавити гріхів. 

Враховуючи, що довгий час в цій залі збирався на засідання Священний Синод, тобто місце намолене, чоловікам варто тільки подивитися на своє відображення, щоби абсолютно безкоштовно отримати індульгенцію.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець