Голова Федерації плавання України в області Олександр Малішевский: «У планах побудувати на Тернопільщині новий 50-метровий басейн»

Тернопільська пивоварня Опілля підтримала спортсменів на Міжнародному турнірі з плавання.

14.10.2018 21:13   Опубліковано : Лілія Лобур
Джерело: TeNews

Втретє 6-7 жовтня Клуб ветеранів плавання «Євро-Львів» проводив Міжнародний турнір з плавання в категорії «Мастерс» – «Кубок ЛЕВА». На змагання з’їхалося понад 226 плавців із 43 клубів та команд шести країн. Вік учасників – від 25 до 84 років. Участь у змаганнях взяли й 10 павців-ветеранів із Тернополя. Наші ветерани плавання вибороли  3 золотих, 8 срібних і 7 бронзових. Підтримала наших спортсменів тернопільська пивоварня «Опілля».

null

Детальніше про змагання розповів Олександр Малашевський, голова Федерації плавання України в Тернопільський області.

- Насамперед, які враження від турніру?

- На блакитних доріжках 50-метрового басейну стартували спортсмени з України, Франції, Естонії, Литви, Білорусі, Молдови. Серед них – і чемпіони, і рекордсмени Європи, світу та Олімпійських ігор, плавці і плавчині, що входять в топ-десятки чинного рейтингу кращих плавців світу у своїх вікових категоріях. За офіційною інформацією, на турнірі «Кубок Лева» стартував 221 спортсмен: категорія «Мастерс» - 149 спортсменів (34 жінки і 115 чоловіків), 5 спортсменів категорії «Пре-Мастерс» (3 жінки і 2 чоловіки), 67 спортсменів категорій «Молодіжні» (17 дівчат і 50 хлопців). Крм цього, на цьорічному турнірі до «Мастерс» долучились «Пре-Мастерс», тобто наймолодша «нульова» категорія (категорія 20-24), та молоді учасники змагань категорій «Молодіжні» – хлопчики та дівчатка, юнаки і юнки – від 10 до 19 років. Цікаво було спостерігати, як за перемогу боролись та разом стартували батьки зі своїми дітьми, старше й молодше покоління.

Хочу наголосити, що організація турніру була на високому рівні. Місцем проведення було обрано один з кращих і найбільших басейнів України – басейн аквапарку «Пляж», який відзначається спортивною функціональністю, комфортністю, чудово підготовленою водою, яка дає швидкі результати на дистанції, а також обладнаний сучасними системами очистки води. Оргкомітет турніру робить все можливе, щоб наблизити змагання до європейського рівня, як в спортивному так і у відпочинковому плані. Учасники «Кубка Лева» – 2018 отримали пам’ятні подарунки, цікаві призи.

null

 

null

 

null

- Чи у нас в Тернополі спортмени мають всі умови для якісних тренувань?

- Ми маємо 3 басейни, 2 з яких – в ДЮСШ №2 і ДЮСША №1, але для Тернополя та й області загалом, це замало. Ці басейни перевантажені і не можуть вмістити всіх охочих. Обласна організація Федерації плавання існує лише п’ятий рік. Зрушення є, але ми лише встаємо на ноги. Популяризуємо цей вид спорту.

- Як ви оцінюєте фізичні дані і підготовку юних плавців?

- Охочих займатися цим видом спорту вдосталь. Це залежить як від дитини, так і від батьків. Фізична підготовка, звичайно, залишає бажати кращого. Тренери роблять усе належне, викладаються наповну. Ще одне питання – скільки виділяють тренеру для занять. Для початківця – це 45 хвилин, для спортсмена – 2 години. Звичайно, що цього навантаження недостатньо. Колись ми ходили на тренування щодня. Високі результати показують наші плавці з інваспорту. Приходять дітки з вадами зору, іншими, з ДЦП, їздять на змагання.

- Чи є майбутнє у цього виду спорту на Тернопільщині?

- Звичайно. У проекті – побудова нового, 50-метрового басейну. Ми подали міському голові Тернополя наш проект. Він зацікавлений, щоб якнайбільше дітей займалося плаванням. Проте все впирається у фінансування, потрібно 90-100 мільйонів гривень. Цих грошей нам місто поки виділити не має можливості, тому надіємось на напідтримку меценатів.

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews