Мешканці Дрогобича на столітніх світлинах (Фото)

22.10.2018 13:45   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: LvNews

В попередніх публікаціях Новини Львівщини вже знайомили своїх читачів із ретро світлинами міста Дрогобича, зокрема, часів Першої світової війни.

Читайте також

Таємниці львівського костелу єзуїтів
На місці давньої площі у Львові радянська влада побудувала готель

Сьогодні хочемо продовжити знайомство з темою Дрогобича. До уваги наших читачів світлини мешканців Дрогобича із місцевих фотосалонів. Фото датуються початком ХХ століття.

Одним із основних джерел інформації про місцевих фотографів та їх заклади  були так звані «візитні картки» фотоапарату, або паспарту - шматки картону, розмір трохи більше фотографії, на які наклеювали на нього наклеювалась фотографія. Паспарту малювались художниками, іноді - самими фотографами або їх помічниками - ретушерами і друкували їх в літографів.

На обороті фото могла розмістись наступна інформація: ім'я фотографа, адреса та назва фотостудії, рік зйомки, відмітки про художні освіти фотографа, його нагороди та медалі. Заслужені фотографи мали особливе право розміщувати на бланках державний герб.








Джерело фото: Аукціон allegro.

Тетяна Яцечко-Блаженко


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews