Кабмін повернув Почаївську лавру до складу Кременець-Почаївського заповідника

Культова споруда залишається в користуванні УПЦ МП.

29.11.2018 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: LB.ua

Кабінет Міністрів повернув Почаївську Свято-Успенську лавру в Тернопільській області до складу Кременець-Почаївського заповідника, - пише LB.ua.

На засіданні 28 листопада уряд скасував розпорядження №438 від 17 липня 2003 року "Про виключення зі складу Кременець-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруди Почаївської Свято-Успенської лаври".

У 2003 році, коли приймалося це рішення, прем'єром був Віктор Янукович.

Нагадаємо, в листопаді антирейдерська комісія Міністерства юстиції скасувала державну реєстрацію (виключила з реєстру) права Української православної церкви Московського патріархату користування Почаївською Свято-Успенською лаврою в Тернопільській області і передала її назад в управління Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

Комісія Мін'юсту дійшла висновку, що реєстратор порушив вимоги чинного законодавства під час реєстрації права користування на комплекс споруд лаври.

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що рішення Мін'юсту скасувати реєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за монастирем УПЦ МП не позбавляє її права ними користуватися, оскільки це рішення не скасовує договір про користування від 2003 року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LB.ua