Андрій Марисюк розповів про роботу за кордоном, якою вона є насправді (Відео)

04.01.2019 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Крапка

З кожним роком все більше українців, у тому числі й жителів Рівненщини, виявляють бажання працювати за кордоном. Хтось їде шукати кращої долі не вникаючи в те, які умови пропонують роботодавці, інші ж, бажаючи захистити себе шукають офіційну роботу та гідну зарплату. Власне, тим хто бажає бути впевненим у достойній роботі, допомагає рівнянин Андрій Марисюк. Ось уже 4 роки він вивчає пропозиції ринку праці в країнах Євросозу, законодавчі нововведення, а також сам досліджує умови роботи. Так, про роботу в Польщі та інших країнах ЄС, якою вона є насправді, законодавчі нововведення щодо заробітчан, інші особливості працевлаштування за кордоном і свою роль у цих процесах – Андрій Марисюк розповів читачам порталу “КРАПКА”. 

– Андрію, ти доволі швидко став відомим не лише в Рівному, а й в Україні, завдяки своїм відеоблогам про роботу в Польщі та її особливості. Розкажи, з чого все почалося і як ти почав вивчати це питання?

– Свого часу чимало моїх знайомих, друзів вирішили працювати з-за кордоном. Хтось їхав і вже на місці шукав варіанти працевлаштування, інші – користувалися послугами різних агентств, які пропонують роботу за кордоном. Щоправда, чув і про чимало випадків, коли людей просто обманювали, обіцяючи одне, а приїхавши на місце роботи – виявлялося зовсім інше. Траплялося, що й платили менше, або ж взагалі людей виставляли на вулицю без грошей. Тому я вирішив сам дослідити ринок праці за кордоном, законодавство щодо цього, умови, які пропонують роботодавці та відверто розповідати про це людям. Так, працюю у сфері працевлаштування з-за кордоном із 2014 року. За цей час відвідав чимало міст Польщі, підприємств, фабрик, компаній, де працюють українці, уклав прямі договори з партнерами, яким довіряю і почав допомагати жителям області знаходити достойну роботу в країнах ЄС. Тому, всі свої послуги надаю швидко, якісно і відповідально. Приємно, що люди, які до мене зверталися часто рекомендують мої послуги своїм знайомим. Напевне, це і є найкращим визнанням якості роботи.

– Твої відеоблоги про роботу в Польщі набрали від сотень тисяч до двох мільйонів переглядів. Як вважаєш, що викликало таку популярність відео?

– Напевне те, що українці, які шукають роботу з-за кордоном справді відчувають дефіцит правдивої інформації щодо цього. Більше того, через часту зміну законодавства, видання законодавчих актів, постанов тощо, людині, яка з цим питанням стикнулася вперше та детально не вивчала, взагалі складно розібратися. Власне, відповіді на них я і намагаюся дати у відео, які записую. Більше того, я не прикрашаю умови праці, а показую їх такими, як вони є. А це викликає довіру, бо ж українці постійно чують, що в нас погано, а з-за кордоном все краще. Я ж показую, що за кордоном є різна робота і чесно говорю про те, що головне бути попередженим про всі моменти, які можуть виникати.

– Твої перші відео стосуються саме роботи в Польщі. Чому цю країну вибрав для ґрунтовного дослідження?

– Чи не найбільшою популярністю серед українських заробітчан вже тривалий час користується Польща. Власне, чимало прикрих випадків, коли людей просто “кидали” теж стається у цій країні. Тому й вирішив попередити в подальшому виникнення таких ситуацій і розповідати українцям, як себе захистити від неприємностей, шукаючи роботу в Польщі.

– На що ти б порадив звертати увагу рівнянам і жителям інших областей України, які вирішили шукати роботу з-за кордоном?

– Перш за все, не вірити міфам, а вивчати все ретельно, або ж користуватися послугами тих, хто може надати фахову консультацію. Це допоможе уникнути неприємностей і знайти роботу, яка дозволить не лише заробляти, а й працювати в належних умовах та отримувати від цього задоволення. Власне, останні 4 роки такі послуги я і надаю разом із своєю командою.

– Розкажи детальніше про свою роботу та команду.

–  Я працюю у візовій сфері, а саме займаюсь виготовленням документів та офіційним працевлаштуванням з-за кордон. Вже знаю всі дрібниці, нюанси та “підводні камені” в сфері працевлаштування та візової підтримки.Сам народився і проживаю у Рівному, тому, коли я в Україні, ви можете підійти до мене на офіс, поспілкуватися, отримати консультацію і допомогу. Свій шлях у цьому напрямку я почав у 2014 році. Тоді, в період Революції, чимало українців ринули шукати роботу в країнах ЄС. Прикро, що багато з них опинилися обманутими. Ми ж командою поставили собі за мету надавати послуги, якими люди залишаться задоволені. За цей час ми були змушені перебрати сотні партнерів, поки не виділили для себе тих людей, яким довіряємо і з якими працюємо досі. У мене є надійна команда, і я постійно зацікавлений у тому, щоб її розширювати, тому відкритий для співпраці, як із компаніями з-за кордоном, які пропонують роботу, так і з людьми, які прагнуть допомагати знайти таку роботу. Все це обговорюється індивідуально.

– Наскільки розумію із розмови, ти допомагаєш жителям Рівненщини та інших областей України знайти офіційну роботу з-за кордоном?

– Так. Я працюю по ліцензії міністерства соціальної політики України та сплачую податки. Займаюсь тільки офіційний працевлаштуванням, адже хочу, щоб люди, які їдуть працювати за межі нашої країни були захищені та впевнені в своїй роботі.

– Із якими компаніями ти співпрацюєш за кордоном?

– Взагалі я працюю із десятками компаній у найрізноманітнішій сфері. Серед моїх партнерів такі відомі компанії, як SAMSUNG, LG, ASOS, ZARA, AMAZON, INTERCARS. З усіма партнерами я особисто підписав угоду про співпрацю. Також є десятки інших, менш відомих брендів, складів, або просто заводів-посередників. Кожне місце роботи я відбираю ретельно та уважно, і найголовнішим критерієм для мене, в першу чергу, являється офіційне працевлаштування і достойні умови праці. Тільки після цього я можу вести діалог із представниками про співпрацю. Буває, що українці, для того щоб більше заробити, шукають неофіційні способи працевлаштування, або ж взагалі працюють нелегально, але особисто я категорично проти таких методів, тому що за ці всі роки знаю сотні історій, коли добром це не закінчувалось.

– А, які саме послуги надаєш у сфері працевлаштування і візової підтримки?

– Звернувшись до мене можна отримати повний пакет документів зі страховкою від Global Garant. Такий пакет документів необхідний для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Сюди входить абсолютно все, а саме: запрошення (оригінал та копія), страховий поліс, заповнена на ваше ім’я анкета, стартовий пакет польського оператора зі швидким інтернетом та 5 zl на рахунку. Документи передаю «Новою поштою» у будь-яку точку України. Також готую пакет документів зі страховкою від PZU. Він необхідний для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Такий пакет включає запрошення (оригінал та копія), страховий поліс, заповнена на ваше ім’я анкета, стартовий пакет польського оператора зі швидким інтернетом та 5 zl на рахунку. Ще надаю запрошення для відкриття піврічної (180 днів) національної візи типу D.
Документ, необхідний для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Також надаю запрошення для відкриття річної національної візи типу D (воєводська), яка необхідна для відкриття національної візи типу D (для роботи D-05b). Окрім того, при необхідності допомагаю підготувати багато інших документів, якими я займаюсь у порядку особистої домовленості.

– Як можна отримати твої послуги, поспілкуватися?

– За попередньою домовленістю приймаю клієнтів у власному офісі, який знаходиться за адресою: м. Рівне, Проспект миру, 11. Про зустріч можна домовитися за номером телефону +38 096 15 00 100. Також, у кого виникають питання, можуть написати мені на електронну адресу robota@andriym.com . А слідкувати за актуальними новинами в цій сфері, моєю діяльністю та новими відеоблогами можна на моєму сайті та на каналі Youtube

Наталія КВІТКА


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Крапка