Фермер з Чортківщини Василь Вислоцький: З людьми і для людей

15.01.2019 13:43   Опубліковано : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

Агробізнес Тернопільщини фактично формує 35-37 відсотків усього ВВП, до бюджетів усіх рівнів перераховує до 42 відсотків усіх грошових надходжень, за реалізацію сільгосппродукції та її переробки отримує 40 відсотків усіх валютних надходжень. Є багато із 1050 населених пунктів Тернопільщини, що успішно розвиваються, мають чіткі орієнтири на день завтрашній, Відповідальні і чесні там працюють люди. спеціалісти, хлібороби, яким орендували землю- головний скарб селянина.

Серед них відомий на Чортківщині агробізнесмен, керівник ПП «Ягільниця-В», заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради Василь Вислоцький - чоловік, якого поважають і цінують не лише за організаторські здібності, але за людяність і порядність, відкритість і щирість, за активнугромадську позицією.

- Василю Михайловичу, щиро вітаю вас та увесь колектив з різдвяними святами. Усіх гараздів, здоров’я, достатку й злагоди у кожній оселі, й миру та спокою в спільному українському домі.

- Минулий рік був у своїй мірі врожайний, зокрема, на пізні і частково злакові культури, кукурудзу, цукрові буряки, сою. Як кажуть. є в коморі, є на столі. Підбито підсумки господарювання, згодом буде ще детальний аналіз фінансового і економічного стану ПП « Ягільниця_В», яким в керуєте, переробних промислів-млинів. Чимало зроблено в соціальному плані розвитку тих населених пунктів, де орендуєте й обробляєте землю, на чимало пунктів збільшилася оплата праці сільгоспвиробників, пайовиків. покращилися умови праці, настрої людей, добробут їх родин.

 Давайте уже відправляємо в історію 2018 рік, хоч він був різномаїтим як у політичному, громадському, соціально-правовому, так і в господарському плані. І для аграрників, фермерів, сільських підприємців також. Весною пекло, літом дощило. А тепер добрий урожай - а реалізувати, щоб мати чим фінансувати рік прийдешній важко! Немає вагонів-зерновозів, знову «кинули» сільгоспвиробників, які терплять великі фінансові втрати, штрафні санкції за недотримання умов контрактів-договорів. Така з ситуація лише в іншому плані була з транспортуванням з полів солодких коренів переробниками-цукроварами. Викопані солодкі корені в кагатах край полів пересихали втрачали вагу, цукристість тощо. Все це слід врахувати партнерам агровиробників у 2019 році. Бо ж робимо спільну справу вирощуємо хліб, виробляємо цукор та інші продукти харчування для населення, забезпечуємо продовольчу безпеку нашої держави.

Увесь озимий клин на 2019 рік наші механізатори Віктор Фрич, Петро Врона, Ігор Лозінський,Іван Козак, Андрій Дідик засіяли вчасно і якісним висококондиційним насінням з внесенням мінеральних добрив під пшениці, ріпак вітчизняних та імпортних сортів та селекцій. За увесь технологічний процес вирощуванням зернових і технічних культур безпосередньо відповідає головний агроном Андрій Дерманський. Деяку перевагу в обійми колоскових надаємо вітчизняними сортам миронівської селекції , а також «Поліська-90». Адже на двох млин в с. Нагірянка, на обладнанні Могилів- Подільського заводу переробляємо щодоби до 70 тонн пшениці, практично два добрих вагони- зерновози. Шануємо свій торговий бренд і гідно тримаємо торгівельну марку «Нагірянські млини», яка відома у багатьох регіонах України. Там працюють досвідчені професіонали мельники Іван Шклярук, Ігор Старовойський, Михайло Гбурик, Андрій Венгер. Здійснюємо помол власного зерна для населення, але на паритетних умовах.

- Ви за фахом ветеринарний лікар, чимало літ працювали в цих селах, а тепер доводиться черпати знання для ведення землеробства, інженерної, економічної та менеджерської діяльності, крім того щодня нагромаджується багато повсякденних питань, що потребують безпосередньо вашого вирішення та уваги?

- Нагадаю, що ми користуємося на правах оренди земельним масивом у розмірі майже дві тисячі гектарів. Саме стільки 900 пайовиків із сіл Нагірянка, Ягільниця, Улашківці та Шульганівка довірили нам їх обробіток. Розрахунки з пайовиками проводимо вчасно і згідно підписаних догорів, крім того вони мають ряд переваг оформлення на роботу постійну чи сезонну, транспортні послуги, нікого з них не залишаємо наодинці з будь-яким лихом чи бідою, допомагаємо матеріально. Крім того приватне підприємство надає чималу допомогу закладам та об’єктам сільської соціальної сфери. Йде мова про школи, дитячі садки, фельдшерсько-акушерській пункти, клуби, церкви, розвиток художньої аматорської самодіяльності, спорту. Фінансуємо дві футбольні дружини, волейбольні змагання,  настільні ігри, а також участь наших сільських спортсменів у районних, обласних та всеукраїнських змаганнях.

- Як із технікою на підприємстві?

- Машинно-тракторний парк в ПП «Ягільниця-В» увесь імпортний, новітня техніка, комп’ютерна обладнання, різноманітний набір оприскувачів, сівалок точного виміру, агрегатів, комплектуючих, досвідчені комбайнери, трактористи, водії, обслуговуючий персонал, нові ангари для зберігання придбаної техніки, асфальтоване подвір’ях й токового і тракторного господарства.

Без сучасної техніки сьогодні не обійтися. щороку ми її купляємо на десяти мільйонів грн, але замовляємо ту, яка добре підходить до наших грунтів, практична в експлуатації та енергозберігаюча, з високим коефіцієнтом корисної дії. Тут вагоме слово за головним інженером Юрієм Побурним, головним агроном Андрієм Дерманським, нашими універсальними комбайнерами Василем Третяком, Володимиром Куриляком. які досконало знають зернозбиральні і бурякозбиральні комбайни, працюють старанно. Ми вчасно проводимо увесь процес європейських технологій вирощуванню сільськогосподарських культур, спільно дбаємо про землю, яка віддає нам сторицею.

Спілкувався Ярослав Бачинський


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews