У Чернівцях військові «злили» 8 млн грн за ремонт комунікацій неіснуючих будівель оборони

25.06.2019 12:13   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Винуватцями світить від 5 до 12 років позбавлення волі.

Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у Хмельницькому, розслідує кримінальну справу за фактами розтрати бюджетних коштів під час будівництва казарм у Чернівцях (ч. 3 ст. 410 КК України).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 14 червня.

За даними досудового розслідування, у 2018 році Міністерство оборони України виділило кошти на проведення ремонтно-будівельних робіт окремих об`єктів оборонної галузі. Розпорядником коштів на території Чернівецької області виступало Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління, яке минулого року провело ряд тендерів з будівництва будівель казарм поліпшеного планування №1, № 2 в/м № 20 і в/м № 3 у Чернівцях. Переможцем цих закупівель було визнано ТОВ «Перша будівельно-монтажна група» (Київ). 

При цьому, службові особи квартирно-експлуатаційне управління достеменно знали, що роботи за вищевказаними договорами не проводяться, щодо службових осіб ТОВ «Перша будівельно - монтажна група» зареєстровано ряд кримінальних проваджень. Однак у вересні 2018 року військові провели ряд закупівель з виконання будівельних робіт об`єктів комунікацій для неіснуючих будівель оборони загальною вартістю 8,16 млн грн. Це - реконструкція будівлі котельні № 3/69 (з влаштуванням димової труби), реконструкція внутрішньо майданчикових мереж теплопостачання в/м № 3, будівництво внутрішньомайданчикових мереж теплопостачання, військове містечко № 20.

Більше того, як зазначають слідчі, роботи на вказаних об`єктах проводились неякісно з використанням незареєстрованих найманих робітників, використовувались неякісні дешеві матеріали, однак, в актах виконаних робіт такі матеріали відображалися за значно вищими цінами, ніж фактичні.

За даними системи ProZorro, Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління розірвало договори щодо будівництва казарм з ТОВ «Перша будівельно - монтажна група», зазначивши, що підрядна організація не виконала своїх зобов'язань.

За інформацією бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, ТОВ «Перша будівельно - монтажна група» створено у жовтні 2015 року мешканцем Кропивницького Дмитром Рябухіним. Розмір статутного капіталу підприємства становить 15 тис. грн. 

За матеріалами glavcom.ua


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews