Буковинцям розповіли про торгівлю людьми

31.07.2019 09:21   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Сьогодні буковинці мали нагоду почути в Буковинському медіа-центрі "Belle Vue" акутальну інформацію про те, що треба знати, аби не втрапити в тенета рабства, основні ознаки, з яких можна зрозуміти, що ви постраждали від злочину торгівлі людьми, куди можна звернутися у такому випадку, як реалізується державна політика у зазначеній сфері, які існують форми торгівлі людьми та як допомагають людям, котрі потерпіли від цієї страшної проблеми, котра набула світового масштабу.

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Фахівці, відповідальні за таку роботу на Буковині, поділилися своїм досвідом роботи з протидії торгівлі людьми.

Василь Гостюк, заступник голови обласної державної адміністрації: "Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека є найвищою соціальною цінністю в Україні. Такі заходи, котрі проходять сьогодні на Буковині з нагоди Всесвітнього Дня протидії торгівлі людьми, є надзвичайно важливими. Адже населення краю повинно бути поінформованим з цієї проблеми, котра, на жаль, поширена як у світі, так і в Україні".

Василь Гостюк висловив переконання, що завдяки широкій інформаційній кампанії з протидії торгівлі людьми буковинці будуть більш поінформовані з цієї проблеми, що дозволить суттєво зменшити кількість постраждалих осіб, попередити та унеможливити такі випадки в майбутньому.

Чернівецька область в особі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, як місцевого координатора у сфері протидії торгівлі людьми, проводить масштабну роботу щодо координації дій представників Національного механізму взаємодії суб’єктів, котрі працюють у цій сфері.

Віталій Савкін, директор Департаменту соцзахисту населення ОДА: "Чернівецька область - єдина в Україні, котра має свою програму допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми. Вона здійснюється в рамках обласної комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2019-2021 роки. Разом з коштами, котрі виділяються такій категорії осіб з державного бюджету у розмірі 3-х прожиткових мінімумів, додатково з обласного бюджету в якості матеріальної допомоги ми надаємо фінансування буковинцям на понад 10 тис. грн. на місяць (5 прожиткових мінімумів)".

Оперуповноважений відділення по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області Дмитро Чекановський: "Більшість злочинів, котрі ми документуємо, пов'язані із сексуальною експлуатацією людей. Торік у сфері торгівлі людьми ми зареєстрували 3 кримінальних провадження, по яким людям було оголошено підозру, а на сьогодні ці люди відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Нині також зареєстровано 3 кримінальних провадження у сфері торгівлі людьми, по даних справах триває слідство".

Ельвіра Мручковська, голова громадської організації "Сучасник плюс" повідомила, що на сьогодні в Україні найбільш поширеною є трудова експлутація.
Серед країн, куди найчастіше вивозять у рабство українців, - Російська Федерація, Польща, Туреччина, ОАЕ, буковинців - до Італії, Португалії, Іспанії.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews