На опалювальний сезон у Чернівцях виділили додоаткові кошти, однак тепло у квартирах містян з'явиться не скоро

09.10.2019 09:16   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Близько п’яти мільйонів гривень з цієї суми отримає «Чернівцітеплокомуненерго».

Сьогодні виконком Чернівецької міської ради виділив додаткові кошти на вчасний початок опалювального сезону у Чернівцях.
 
 
Зазначимо, що міський голова Олексій Каспрук не надто переймався цим питанням, тож опалювальний сезон у місті опинився під загрозою зриву.
 
Щоправда, додаткові кошти довелося тимчасово забирати з ремонту доріг. За пропозицією директора Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея, виконком виділив Теплокомуненерго майже 5 мільйонів гривень та ще 2,5 мільйони гривень на Водоканал, які будуть спрямовані на вчасний початок опалювального сезону.
 
Відповідне рішення підтримали 7 членів виконкому.  
 
"Ми змушені вжити таких заходів, для того щоб вчасно розпочати опалювальний сезон, - зазначив Володимир Бешлей.  
 
Однак, розпочинати опалювальний сезон у місті поки що не будуть, повідомив Олександр Меленчук, директор КП "Чернівцітеплокомуненерго". 

"Підстав запускати опалення у Чернівцях наразі немає. Для того, щоб опалювальний сезон розпочався, середньодобова температура повітря повинна становити 8 градусів тепла, впродовж трьох діб", - розповів Олександр Меленчук. 

А вже відзавтра синоптики прогнозують суттєве потепління, каже посадовець. Нині ж температура повітря у приміщеннях окремих дитячих садків становить 15 градусів. Обігрівачі, які купують або приносять батьки, можуть нагріти повітря лише на один градус, оскільки часто приміщення великі і техніка не здатна їх обігріти.

"Наразі бесіда про початок опалювального сезону у навчальних закладах міста не велася. Ми моніторимо температуру у дитсадках, поки що опалення не вмикаємо, адже, за прогнозом синоптиків, вже завтра температура повітря підвищиться", - розповів Сергій Мартинюк, начальник міського управління освіти.

Також посадовець повідомив, що із 53-х ДНЗ міста, приблизно половина мають індивідуальні котельні, тож теоретично, у разі крайньої потреби, опалення у цих закладах можна увімкнути раніше, ніж у місті.

За матеріалами ІА АСС  та "Чернівецький промінь"


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews