Назвали середню стартову ціну на землю у Чернівецькій області

09.12.2019 09:30   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Якою буде ціна гектара сільгоспугідь при відкритті ринку землі в Україні – питання, яке зараз активно обговорюється експертами та учасниками ринку.

Одним із важливих чинників при визначенні вартості стане природно-кліматичний, з урахуванням якого і було складено карту середніх стартових цін. Landlord аналізував ситуацію та з’ясовував, за якою ціною буде продаватися земля в Україні, які чинники впливатимуть на вартість сільськогосподарських угідь.

Серед важливих факторів для визначення ціни – природно-кліматичний. Саме тому найдорожчими будуть землі в Центральному і Західному регіонах України. Крім достатнього рівня вологи, ці регіони відрізняються і великою часткою чорноземів у складі ґрунтів.

Пропонуємо ознайомитися з картою, складеною з урахуванням даних відкритих аукціонів «СЕТАМ». Згідно з нею середня стартова ціна ріллі в регіонах України становитиме:

15–30 тис. грн/га – Закарпатська, Рівненська, Волинська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Сумська області;

30–40 тис. грн/га – Луганська, Харківська, Тернопільська, Київська, Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська, Одеська, Миколаївська, Львівська області;

45–50 тис. грн/га – Чернігівська, Дніпропетровська області;

50–70 тис. грн/га – Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Вінницька, Хмельницька області.

null

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews