Чернівецьке управління освіти виплатить 1 мільйон гривень приватному підприємству

05.01.2020 00:25   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Управління освіти двічі намагалось віддати підряд «своїй» людині, але обидва рази антимонопольний комітет скасовував рішення

Господарський суд Чернівецької області зобов’язав Управління освіти Чернівецької міськради виплатити на користь ПП «Мега-Крокус» 1,05 млн грн, як оплату за отримані послуги з організації харчування у школах міста, надані компанією за «усними домовленостями». Про це свідчить рішення суду від 20 грудня, - пишуть «Наші Гроші». Йдеться про надані ПП «Мега-Крокус» послуги з організації харчування в навчальних закладах міста у період з 3 вересня по 1 жовтня 2019 року вартістю 1,05 млн грн.

Тенедер Управління освіти Чернівецької міськради відмінило і двічі спробувало віддати підряд підприємиці Любові Якімовій, яка, за інформацією ЗМІ,  наближена до керівництва управління освіти. Проте обидва рази ПП «Мега-Крокус» оскаржував такі дії управління освіти в антимонопольному комітеті. Тож в кінцевому рахунку підряд таки дістався «Мега-Крокусу» за результатами переговорної процедури закупівлі. А ось гроші за надані послуги з харчування в навчальних закладах приватне підприємство змушене було вимагати через суд, оскільки керівник управління освіти Сергій Мартинюк та його підлеглі відмовились платити.

У Мартинюка пояснювали несплату наданих послуг з організації харчування порушенням вимог Закону «Про публічні закупівлі», згідно якого всі договори, ціна яких перевищує 200 тис. грн, повинні укладатися з проведенням визначеної процедури, що в даному випадку не було здійснено.

Однак, факт відсутності укладеного письмового договору про надання послуг сам по собі не може бути підставою для звільнення замовника від обов’язку оплати послуг у повному обсязі, якщо він фактично приймає такі послуги від виконавця без зауважень, – пояснили у суді і зобов'язали управління освіти виплатити 1 мільйон 50 тисяч гривень.

 

Джерело: promin.cv.ua


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews