Вже у квітні понад 200 пенсіонерів з Буковини отримають додаткову доплату до пенсій

03.04.2020 11:05   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У  квітні 2020 року для пенсіонерів, розмір пенсій котрих не перевищує 5 000 гривень, передбачено виплату одноразової грошової допомоги в сумі 1000 грн.

Доплату буде розпочато невідкладно після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Вказану доплату в Чернівецькій області отримають 203 тисячі пенсіонерів.
 
Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги проводитиметься в установленому порядку через уповноважені банки та поштові відділення зв’язку. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної державної адмінстрації.
 
Усі перерахунки будуть здійснені автоматично за матеріалами пенсійних справ без потреби додаткових звернень громадян, повідомляє Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.
 
Окрім того, 1 квітня 2020 року пенсіонерам 80-річного віку і старшим, розмір пенсії котрих не перевищує 9205 гривень, встановлено щомісячну компенсаційну доплату до пенсії в розмірі до 500 грн. Такі виплати в області отримають 30,1 тисячі осіб зазначеного віку.
 
Мінімальну пенсію для 80-річних і старших пенсіонерів, тривалість страхового стажу яких становить не менше 20 років для жінок та 25 років для чоловіків, підвищено до 2600 гривень. Такий перерахунок на Буковині здійснено для 1638 громадян.
 
Виплати таких пенсій розпочнуться з 7 квітня нинішнього року.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews