Лікар з Чернівців про страхітливу статистику смертності хворих на ковід: "По суті йде природний відбір"

90% підключених до апаратів штучної вентиляції легень в неінвазивних режимах помирають

06.03.2021 13:06   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
Лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні Вячеслав Герман підтверджує страхітливу статистику щодо зростання смертності серед хворих на коронавірус. За його словами медики не в змозі допомогти допомогти більшості важко хворих пацієнтів.
 
"Ще одне чергування позаду. Можу лише підтведити інформацію, яку подають чернівецькі мас-медіа. Ліжок вільних у відділенні анестезіологіїї та інтенсивної терапії немає. Смертність зростає. Близько 75% пацієнтів потрапивших у відділення помирають. 90% підключених до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) в неінвазивних режимах помирають. З тих пацієнтів, що були заінтубовані, з апарату ШВЛ не вдалось зняти жодного. На жаль показники смертності мають негативну динаміку і продовжують рости. Винуватець цього новий вірус, який далі мутує і проти якого поки що не винайдено специфічного лікування в світі. Лікарі не в змозі допомогти більшості важко хворих пацієнтів, яке б забезпечення не було. Всі заходи по самоізоояції направлені на згладженея піків, щоб вберегти медицину від колапсу. Хоча це й подовжить і розтягне епідемію в часі. Не вистачє ні ліжок, ні медичного персоналу.
 
По суті йде природний відбір. І лікарі в цій ситуації лише сортувальник хворих по важкості їх стану. Тому дотримуйтись режиму самоізоляції, підтримуйте в міру можливостей свою імунну систему і нехай вас Бог береже!"

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews