Як правильно обрати труну?

03.05.2024 17:08   Опубліковано : Новини України
Джерело: UaNews

«Ніщо не є певним, крім смерті та податків» — так говорить стара приказка, і це дійсно так. Хоча завжди боляче і сумно втрачати рідних і близьких. Крім світлої памʼяті, єдине, що ви зможете зробити для рідної людини, яка відійшла засвіти, достойно організувати похорони. Ритуальні послуги Київ візьмуть більшу частину клопотів на себе.

Що врахувати при виборі труни

При виборі труни слід звертати увагу в першу чергу на зріст і вагу померлого, але не тільки. Матимуть значення тип поховання, стиль труни, матеріали, з яких вона була зроблена і спосіб її обробки. Давайте детальніше розглянемо критерії вибору труни.

Найчастіше труни виготовляють з трьох порід дерев:

  • дуб,
  • сосна,
  • вільха.

Дубові труни найбільш міцні й міцні, але мають і найтемніший колір. Однак ви можете обрати труни більш яскравих, світлих відтінків або ж естетичні білі труни.

Ще одним критерієм вибору труни буде стиль її обробки. У труні має бути багато багатої фурнітури чи лише кілька? Всередині має бути  оксамит, атлас або, може, шовк ? З начинкою чи без? Це лише частина запитань, на які мають вирішити рідні покійника. Також варто враховувати, чи повинен матеріал виходити за межі кришки труни чи ні. За допомогою з організації похорону можете звернутися сюди https://osiris.memorial/uk/.

Історія трун

Історія трун досить довга, оскільки люди почали ховати померлих щонайменше 100 000 років тому. Використання трун або конструкцій, схожих на труни, можна простежити до кельтів і стародавніх єгиптян. В Єгипті, тіла були муміфіковані, поміщені в саркофаг і поховані в пірамідах. Вже в 700 році кельти виготовляли поховальні ящики з дерева та каміння. До використання скринь часто були тіла перед похованням загорнули в саван.

Труна багаторазового використання

У 1784 році бажання заощадити деревину було настільки великим, що імператор Священної Римської імперії Йосип II вирішив використовувати труни багаторазового використання. На дні кожної труни були отвори. Це працювало так: виконуючи церемонію поховання, можна натиснути вимикач, і тіло незабаром провалиться в отвір під труною. Після того, як труп зник, труну можна було використовувати знову. Ця тривожна тенденція тривала близько пів року.  Потім громадськість вимагала припинити це.

Труни з дзвоником 

Передчасне поховання було дуже реальною та жахливою проблемою в 19 столітті. Щоби боротися з цим, труни облаштовували системою оповіщення — дзвоном. Також у труні був невеликий отвір, який давав доступ свіжому повітрю.

Труна у формі яйця

Є труни, які ламають всілякі стереотипи та мають доволі незвичну форму. Ось, до прикладу, яйцеподібна труна. Така труна  ідея двох італійських дизайнерів. Яйцеподібна труна є біорозкладною. Вона виготовлена з крохмалю та пластику. Тіло поміщається в цю капсулу в положенні ембріона і садиться в землю, як цибулина. Крім того, на поверхні висаджено дерево, щоб позначити могилу як живий меморіал.

Труна автомобіль

Достеменно невідомо кому належить така незвичайна концепція. Мабуть, затятим автолюбителям. Втім, труна у формі автівки — це реальність. Цей тип трун представлений у різноманітних дизайнах залежно від моделі автомобіля.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews