Як купувати криптовалюту безпечно?

19.07.2024 21:26   Опубліковано : Новини України
Джерело: UaNews

Курс крипто-валют продовжує шокувати інвесторів та трейдерів. Яскравим прикладом цього є різке зростання Біткоїна в березні цього року практично до $74 тис. Сьогодні ціна головної монети ринку знизилася, але це не вплинуло на інтерес користувачів. Криптоіндустрія відкриває доступ до понад 20 тис. криптовалют. Потрібно лише знати, як купити крипту у вашому конкретному випадку.

Популярні способи купівлі криптовалюти

  • Біржа крипти та трейдингові платформи. Вам необхідно зареєструватися та верифікуватися на майданчику, щоб купувати та торгувати різними видами активів. Трейдерські платформи підійдуть у тому випадку, якщо ви хочете копіювати успішні угоди інших користувачів.
  • Криптобанкінг та децентралізовані фінанси. Ще один варіант, де взяти криптовалюту: частина банків та фінансових установ в Україні займаються обслуговуванням цифрових активів. Ряд сервісів, наприклад Uniswap та Compound, надають унікальні можливості для обміну крипти та заробітку на монетах.
  • Термінали та Біткоін-АТМ. Якщо ви шукаєте, як купити криптовалюту за гривні, використовуючи готівку або банківську картку, варто ознайомитися, в яких містах України є спеціальні термінали. Банкомати схожі на класичні, лише працюють із цифровими активами.
  • Мобільні додатки. Наприклад, сервіс Trust Wallet – це ще одне рішення, як купляти криптовалюту, зберігати її та використовувати одразу з телефону.
  • Оверджойнінг та OTC-угоди. Коли потрібно здійснити операції з великими сумами, застосовуються послуги оверджойнінгу або проводяться угоди на ринку OTC через спеціалізовані брокерські компанії.

Перед тим як придбати криптовалюту, необхідно розрахувати можливі ризики. Цифрові монети волатильні, тому важливо проводити власний аналіз, щоб визначати найкращі моменти для покупки на біржі Біткоіна та інших активів.

Як захистити себе від шахраїв?

Там, де є можливість заробити, завжди присутні і шахраї. Часто можна зустріти посилання з пропозицією безкоштовної роздачі крипти, які ведуть на фішингові сайти, де жертви передають особисті дані. Ще один варіант, який зустрічається на крипторинці – підроблені обмінники цифрових валют. У таких сервісів завжди дуже вигідний курс, який і поруч не стоїть з ринковим. Щоб захистити себе від шахраїв, рекомендується дотримуватися простих правил:

  • Ніколи не вводьте платіжну інформацію, якщо ви не впевнені в надійності майданчика.
  • Не переходьте за підозрілими посиланнями. Особливо це стосується сайтів, які скоротили URL-адресу через спеціальний сервіс. Наприклад, це може виглядати як bit.ly, TinyURL та ін.

Криптовалютний ринок пропонує великий вибір платформ обміну активів. Краще за все використовувати для цього великі та перевірені криптобіржі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews