Скільки прокурорів Чернівецької області мають інвалідність

23.10.2024 09:50   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews
У Чернівецькій обласній прокуратурі є два прокурори, які мають інвалідність. Це – 1,3% від загальної кількості працівників. Водночас одна з них – жінка.

Про це повідомили в обласній прокуратурі у відповідь на запит Суспільного.

Загалом у штаті обласної прокуратури – 157 посад прокурорів. З них інвалідність мають двоє людей. Зокрема, після початку повномасштабної війни інвалідність отримала одна прокурорка.

null

Водночас в окружних прокуратурах області – яких є три – немає працівників, яким встановили групу інвалідності.

Інвалідність прокурорів: від махінацій до відставки генпрокурора

  • 16 жовтня редактор видання "Цензор. Нет" Юрій Бутусов опублікував матеріал, у якому вказав, що 49 прокурорів Хмельницької області оформили інвалідність. До чого, за його словами, можуть бути причетні колишня керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа і її син Олександр Крупа, який очолював Пенсійний фонд в Хмельницькій області.
  • У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності майже 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.
  • У коментарі Суспільне Хмельницький прессекретарка обласної прокуратури Марина Тисячна розповіла, що не може надавати інформацію про те, чи мають прокурори і їхні дружини інвалідність, адже це конфіденційна інформація і медична таємниця. За її словами, перевірки вже розпочалися, триває збір інформації. Цей процес розпочали не лише на Хмельниччині, але й в інших областях країни.
  • 22 жовтня Генеральний прокурор України Андрій Костін подав у відставку. Це сталося на тлі розслідувань узв’язку з поширенням інформації про те, що майже 50 прокурорів Хмельницької області незаконно отримали статус інвалідності.

 

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews