Янко Покутник із Заліщик на ретро світлинах

03.09.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Однією з особливості міжвоєнних Заліщик на Тернопільщині була постать дивної людини, невідомого прізвища, ані походження. Чоловік постійно ходив у лахміттях, мав сиве волосся, довгу, густу бороду. Часто міг сидіти і читати книги. В народі його називали Янко Покутник.

Міжвоєнні Заліщики були відомим курортом, тому туди приїздили часто знані фотографи, в об’єктиви яких також попадав Янко Покутник, є навіть листівки, з його зображенням 1930-х років.

Відомо, що перед Першою світовою війною, він сидів часто біля біля греко-католицької церкви, а пізніше перейшов до костелу святого Станіслава.

Одягнений в лахміття, він був весь обв’язаний мотузками та ганчірки, і не хотів прийняти жодного одягу. Коли хтось жертвував йому якесь вбрання, він рвав воно на шматки, і зв'язував з нього мотузки, які слугували одягом. Ночував він в стодолах при худобі. Харчувався з милостині.

Він був відомою особистістю в Заліщиках, всі хто приїздив туди не могли його не помітити.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://www.atticus.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews