На Путильщині ремонтують дороги після повені

12.12.2018 22:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Важливим аспектом для економічного розвитку району, покращення його туристичної привабливості є відновлення дорожньої інфраструктури, яка була зруйнована повеневою стихією 2008 року. Про це 11 грудня говорили в Путилі на засіданні Ради регіонального розвитку району за участі заступника голови облдержадміністрації Мирослава Заячука.

Протягом 2017 року спільними зусиллями обласної та місцевої влади вдалось відбудувати низку зруйнованих відрізків дороги сполученням Путила – Чернівці.

Так, проведено поточний середній ремонт дороги Р-62 Криворівня - Усть - Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець - Чернівці на ділянці км 31+750 - км 33 + 694 з введенням в експлуатацію 1,9 км (с. Підзахаричі);

- капітальний ремонт автомобільної дороги Р-62 Криворівня - Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці на ділянці км 31+400 – км 31+750 з введенням в експлуатацію 0,580 км дороги (с.Хорови);

- капітальний ремонт автомобільної дороги Р-62 Криворівня - Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці на ділянці км 16+760  – км 17+060 із введенням в експлуатацію 0,360 км дороги та моста довжиною 6 п.м. (с.Мариничі);

- виконано роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги С260802 Конятин - Самакова на ділянці км 4+500 - км 5+500. На об’єкті здійснено влаштування покриття дороги із піщано-гравійної суміші та укріплення узбіч щебенево-піщаною сумішшю;

- виконано роботи на об’єкті «Поточний середній ремонт автомобільної дороги С260805 Сергії – Ріпень на ділянці км 3+600 – км 4+400». Підрядником здійснено роботи з відновлення водовідвідних канав та влаштування вирівнюючого шару покриття із піщано-гравійної суміші, виконано роботи з укріплення узбіч щебенево-піщаною сумішшю.

Нині проводиться ремонт на дорозі Т – 26-01 на відрізку протяжністю 5,1 км між селами Усть-Путила та Дихтинець (до скелі).

«Сьогодні ми можемо впевнено говорити, що Путила стає доступною. Більша частина шляху відремонтована, - сказав голова Путильської РДА Микола Савчук. – проблемною залишається ділянка в Розтоках – дорога і два мости, які треба побудувати. Повінь 2008 року відкинула наш район у розвитку. Тільки останні 2-3 роки тут почалися зрушення. Дякуємо Уряду, Президенту, облдержадміністрації та народним депутатам за порозуміння і спільну роботу для відновлення Путильщини».

Також вперше за часів незалежності розпочалась реконструкція головної спортивної арени селища - КЗ «Путильський районний стадіон Карпати ім. А.Гусіна», що приймає чимало спортивних заходів. Нагадаємо, окрім спортивних змагань, саме тут проводиться одне із найбільших і найяскравіших та колоритних свят гуцулії – Полонинська ватра.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews