Підприємець з Буковини закупив неякісні шкільні автобуси

17.01.2020 11:18   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews
Підприємець заволодів бюджетними коштами.
 
14 січня 2020 року прокуратура Чернівецької області направила до суду обвинувальний акт відносно приватного підприємця, який подав підроблені документи для участі у закупівлі двох шкільних автобусів для потреб одного з районних управлінь освіти області. 
 
За результатами проведеної тендерної процедури підприємець став переможцем та уклав договір на поставку зазначених транспортних засобів, повідомили у пресслужбі прокуратури в Чернівецькій області.
 
Слідством встановлено, що на час участі у тендері у підприємця необхідних транспортних засобів не було, а автобуси, які він передав управлінню освіти за договором поставки, не відповідали вимогам Держстандарту України «Шкільні автобуси».
 
В результаті протиправних дій підприємець заволодів бюджетними коштами в сумі 1 млн 847 тис грн.
 
Вказана особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, ч. 4 ст. 358 (складання і використання фізичною особою – підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення) та  ч. 4 ст. 190 (заволодінні чужим майном  шляхом обману (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах) КК України. 
 
Обвинуваченому загрожує покарання на строк до 12 років.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews