На Буковині оголосили новий аукціон з продажу Неполоковецького хлібокомбінату

11.07.2024 13:34   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівецькій області оголосили новий аукціон з продажу Неполоковецького хлібокомбінату. Зробили це, бо попередні торги двічі не відбулися через відсутність учасників. Стартова вартість підприємства – понад 217 мільйонів гривень.

Про це Суспільному повідомили в обласному відділенні фонду держмайна.

Аукціон відбудеться 1 серпня.

Щоб продати Неполоковецький хлібокомбінат, проводили два аукціони: на першому стартова вартість заводу становила понад 217 мільйонів гривень, на другому вдвічі менше – 108 мільйонів гривень. На обидва аукціони не подався жоден учасник.

Оскільки два попередні аукціони не відбулися, система продажів автоматично оголосила третій – голландський, повідомили на Facebook-сторінці Української універсальної біржі. Ці торги мали відбутися на умовах покрокового зниження ціни від стартової вартості у понад 108 мільйонів гривень. За умовами цього аукціону під час торгів вартість підприємства могла знизитися до 99%. Цей аукціон скасували.

Неполоковецький комбінат хлібопродуктів не працює приблизно рік й накопичує борги. Він у держвласності, але відновити його роботу держава не може — не має грошей. Тому підприємство виставили на приватизацію – рішення про це ухвалили ще до повномасштабної війни.

Втім, за інформацією регіонального відділення фонду Держмайна, виставити підприємство на аукціон декілька років не могли через дві причини:

податкова застава та арешт нерухомого майна комбінату;
екскерівник, якого призначали, вказував вартість активів у понад 250 мільйонів гривень, тому під малу приватизацію цей обʼєкт не підпав.

Підприємство займає 19 гектарів — на території є залізнична колія, автомобільна дорога, асфальтні дороги. Про це йдеться в умовах аукціону на платформі Prozorro.

За словами начальниці управління регіонального відділення фонду держмайна Ірини ​​Комаровської, хлібокомбінат, який побудований 30 років тому, має застаріле обладнання. Водночас частина обладнання у робочому стані, наприклад, механізми елеватора та млина працюють.

"Є висипка зерна з загрузкою на елеватор. Так можна перевантажувати у залізнодорожні вагони", — розповідає начальник охорони заводу Степан.

На території підприємства розташовані понад сто приміщень: корпуси управління, депо, електроцехи, складські приміщення та інші. Частина — збережені.


Новий власник хлібокомбінату має сплатити борги перед бюджетом та зарплату працівникам. Станом на 31 березня заборгованість становить 26 мільйонів, але щомісяця сума зростає. Також новий власник має зобов'язатися не звільняти працівників впродовж пів року.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews