Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

У Млинові вшанували хліборобів

20.11.2018 22:25   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

У Млинівському державному технолого-економічному коледжі вшановували хлібодарів району, в тому числі - моральних і ділових авторитетів – колишніх голів колгоспів і колективних сільськогосподарських підприємств Ростислава Радчука, Миколу Шумиводу, Степана Корзана, Миколу Романюка, Олександра Набока, Петра Дубчака, Андрія Ясниського, Петра Вівдюка, Дмитра Головаченка, Олексія Корольова, Володимира Воєводу, а також нинішніх очільників агроформувань. Цікаво, що чимало з ветеранів у хліборобському строю понад півстоліття.

 Млинівщина - лідер на Рівненщині за валовим виробництвом зернових культур без кукурудзи, а середня їх врожайність склала 58,1 центнера з гектара - також перше місце в області зі значним відривом від другого місця, яке посіли хлібороби  Острозького району. У районі очікують, що за підсумками хліборобського сезону валовий збір зернових цьогоріч  складе понад 145 тисяч тонн і буде найвищим за всі роки незалежності України. Тішать здобутками тваринники району. Скажімо, лише одне ПП «Агро-Експрес-Сервіс» виробляє більш як третину молока Рівненської області.

А патріарх хліборобської родини району Ростислав Радчук щемливо подякував тому часу, коли разом із колегами вдень і вночі трудилися в колгоспах,  не рахувалися з часом і благами, рідко бували в домівках, хоч їх звільняли з роботи  і судили, але совістю не торгували! А молодим аграріям-керівникам адресував звернення:

- Пам’ятайте, що і у вас можуть виникнути труднощі. Не забувайте про людей з яким працюєте і які надіються на вас. Не забувайте за село…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews